SALSEROS UNIDOS ENTERTAINMENT

 By Francisco Vazquez  &  Heidy Willaert                             
  Events - Danceclasses - Workshops 
 

Lesaanbod V&W Dance Studio 

Back to Home/roosterPeuterdans 2-4 jaar 

Peuterdans is voor 2- en 3 jarigen. Peuterdans is lekker bewegen voor kind samen met een ouder. Je kind volgt de les aan het begin samen met een ouder (minimaal 2 lessen). Bij peuterdans wordt er gezellig gedanst en bewogen op leuke en hele diverse kindermuziek. Vanaf 3 jaar kan je kind doorstromen naar Kinderdans. Voor de kerstvakantie en in juni zijn er kijklessen.


Ballet Algemene Dansante Vorming 4-7 jaar

Algemene Dansante Vorming is voor kinderen vanaf 4 jaar t/m 6 jaar. In deze les gaat je kind starten met een verkenning van echt dansen en klassiek Ballet. Balletposes, draaien, houding, danspassen en armbewegingen komen aan bod. Daarbij zal er door de kinderen die daar al aan toe zijn aan de barre gewerkt worden. Voor de kerstvakantie en in juni zijn er kijklessen. Aan het einde van het jaar zal er gewerkt worden aan een eindshow.Klassiek Ballet 

Klassiek ballet is voor kinderen vanaf 7 jaar. Mocht je als ouder van mening zijn dat je kind al toe is aan Klassiek Ballet, maar nog geen 7 jaar dan kun je in overleg met onze balletdocente een proefles afspreken. Bij Klassiek Ballet wordt gewerkt met onze balletdocente aan alle onderdelen van Klassiek Ballet aan de barre. Alle posties worden geleerd, arm- en been houdingen, dansen en passen. In de laatste les voor de krestvakantie en in juni zijn er kijklessen voor familie en vrienden. Voor het einde van het jaar wordt er gewerkt aan een voorstelling. 


Tapdance 

Tapdance wordt gegeven door Doortje Peters. We geven nu alleen workshops en je kunt je opgeven voor de wachtlijst als je geïnteresseerd bent in reguliere danslessen. In september 2021 starten we met een reguliere Tapdanceles 11+ op maandag om 16.30. Is je kind nog geen 11 maar denk je dat hij/zij toch in staat is de les mee te volgen dan mag er een proefles gevolgd worden waarna de docent beslist of er doorgegaan mag worden.


 Salseros Unidos student showteam

Salseros Unidos showteam is een amateur dansteam Salsa LA Style vanaf 14 jaar. Salsa danservaring is benodigd op Intermediate niveau, andere danservaring kan ook voldoende zijn. Je leert  de beginselen van Salsa, zowel Footwork als Partnering. Ook Bachata, Cha cha cha, Pachanga en Rumba worden geleerd. Daarnaast behoren ook Styling,  bodymovement, stretching, heels-lessen en gastlessen van docenten uit andere dansdisciplines tot het programma. 

Het team staat o.l.v. Heidy Willaert en Francisco Vazquez. Wanneer Francisco in Nederland is zullen de trainingen met hem zijn. Ook zullen er regelmatig lessen zijn van hem via Zoom.

Voor deze groep moet je auditie doen. 

Het betreft een nieuw team en de leden van 14 t/m 17 jaar zullen ook meedoen met de Juniorendivisie van het NK Salsa op 13 juni 2021. Daarnaast wordt er opgetreden op het Holland Salsa and Bachata Fest op 2-3-4 juli 2021 in Noordwijk.


Salsa LA Style 

De Salsa cursussen zijn voor volwassenen van 17 jaar en ouder. Partner is niet verplicht!! 

Tijdens de les rouleer je, waardoor je met iedereen leert dansen. Er worden in Nederland en daarbuiten vele Salsa & Bachata feesten en Festivals gegeven waar het de gewoonte is dat iedereen met elkaar danst. Ben je met een partner en jullie willen niet rouleren geef dit dan tijdig aan je docent aan, dan kan deze hier rekening mee houden.

Salsa is een dans waarvan de origine voornamelijk in Cuba ligt. Salsa betekent letterlijk 'Saus'. Veel emigranten uit o.a. Cuba, Columbia en Puerto Rico trokken in de jaren '60 naar Amerika. Cubanen hadden hun Danzon, Son, Guarach en Rumba, Puertoricanen hun Bomba en Plena. Op een bepaald moment is aan al deze verschillende dansen de naam Salsa (saus) gegeven. Op een nog later moment is deze naam verbonden geraakt aan een bepaald ritme wat we nu ook Salsa noemen. Door vele decennia heen ontwikkelde de Salsa zich ontwikkelt in meerdere stijlen (LA Style, NY Style, Cubaans, Columbiaans...) die over de hele wereld gedanst worden. Salsa LA Style is ontstaan in Los Angeles.

Wij hebben een unieke samenwerking met de 'Creator' van deze Salsa LA Style, Francisco Vazquez uit Los Angeles! Omdat hij wedstrijden wilde gaan winnen en er destijds (eind jaren '80) in LA alleen een soort Ballroom Salsa bestond, is hij zijn eigen stijl gaan ontwikkelen. LA Style kenmerkt zich doordat het op de '1e' tel van de muziek begint, daarom wordt LA Style ook wel 'On1' genoemd, zijn snelheid en de vele dips en tricks. Deze stijl is door de opkomst van de Salsa Festivals eind jaren '90, door Francisco, zijn broers Luis & Johnny Vazquez en uiteindelijk ook vele andere collega's, de hele wereld over gebracht. Inmiddels is Salsa LA Style over de hele wereld, de meest gedanste stijl! Je leert naast Salsa ook de basis van andere dansen zoals de Cha cha cha, Pachanga, Rumba en Bachata. Na het Beginners niveau kun je doorstromen naar Improvers/Intermediate en Intermediate/Advanced. Daarna kun je besluiten om als Advanced danser verder les te volgen of bijvoorbeeld een kans te wagen bij een studenten- of amateur showteam. Doorstromen naar een hoger niveau kan het hele jaar door. De leraren kijken of je eraan toe bent. Gemiddeld kast 1 niveau een half jaar tot een jaar. In de cursus wordt samen gedanst, maar leer je ook Footwork (solo dansen). Tijdens de les rouleer je, waardoor je met iedereen leert dansen. Er worden in Nederland en daarbuiten vele Salsafeesten en Festivals gegeven waar het de gewoonte is dat iedereen met elkaar danst. Ben je met een partner en jullie willen niet rouleren geef dit tijdig aan je docent aan, dan kan deze hier rekening mee houden. 


Bachata Sensual Fusion (met Dominican en Moderna)

De Bachata cursus voor volwassenen is voor 17 jaar en ouder. 

Partner is niet verplicht! In de cursus wordt samen gedanst, maar leer je ook Footwork (solo dansen). Tijdens de les rouleer je, waardoor je met iedereen leert dansen. Er worden in Nederland en daarbuiten vele Salsa & Bachata feesten en Festivals gegeven waar het de gewoonte is dat iedereen met elkaar danst. Ben je met een partner en jullie willen niet rouleren geef dit dan tijdig aan je docent aan, dan kan deze hier rekening mee houden. 

Bachata is van origine een dans uit de Dominicaanse Republiek ontstaan vanuit o.a. de Bolero en werd Amargue genoemd. In de jaren '80 kreeg het de naam Bachata. De authentieke Bachata kenmerkt zich vooral door voetwerk combinaties die van generatie op generatie werden doorgegeven. In de jaren '90 ontstonde de traditionele Westerse stijl. Westerse dansers introduceerden de horizontalle basispassen i.p.v. de Dominicaanse box step. Rond 2005 kwamen daar invloeden bij van o.a. Salsa, tango en Ballroom. De Bachata evolueerde zich vervolgens nog verder  door muzikale invloeden en toevoegingen van buitenaf, en er ontsonden ook verschillende manieren van dansen op Bachatamuziek.  Korke en Judith afkomstig uit Spanje introduceerden de Bachata Sensual. Deze stijl kenmerkt zich vooral door de sensule/speelse bewegingen die hun oorsprong kennen uit moderne dans en Braziliaanse Zouk. De hedendaagse Bachata muziek leent zich uitstekend voor deze populaire Bachata stijl. Wij verzorgen lessen in Bachata Sensual Fusion. Dit betekent dat de Sensual style gemixt wordt met Bachata Moderna en een vleugje Bachata Dominican. 


Salsa Ladies Styling

Ladies styling is een solo les waarin dames (heren mogen ook komen!) leren om vrouwelijk, sierlijk en expressief te dansen. Aandacht hierin is er voor armen, heupen, benen en handen. In deze lessen is de focus op arm-styling, draaien, spinnen en body-movement. Spinnen is snel draaien op 1 been. Binnen Salsa kan er in dansfiguren enkel, maar ook dubbel en 3-dubbel gedraaid worden of zelfs nog meer...... Body-movement is het leren isoleren van je hoofd, schouders, ribbenkast en heupen. Als je dit beter beheerst kun je elementen leren als headrolls, shouldershakes, body-rolls, shimmies (heupen) etc. Ook wordt je lichaam hier soepeler van en zullen je basispassen steeds mooier worden naarmate je een betere beheersing over je lichaam krijgt. We hopen tijdens deze lessen te bereiken dat je je comfortabeler gaat voelen in en met je lichaam, soepeler en flexibeler wordt en durft om jezelf te laten zien in je dans!

We zullen ook Footwork doen (allerlei mooie passen die je solo kunt uitvoeren als je 'even wordt losgelaten' door je partner, en stukjes choreografie die door Heidy of Francisco worden gemaakt.


Bellydance

Buikdans (Raqs Sharki) is leuk, spannend, sensueel en geschikt voor alle lichaamstypes. Het zal je helpen je spierspanning te verbeteren, je flexibiliteit en bewegingsbereik. Je krijgt ook een betere houding en een nieuw gevoel van zelfvertrouwen en zelfexpressie.

Bellyfit

Bellyfit is energiek en sensueel! Een holistische workout/fitnessles, gebaseerd op dans. Deze Fitnessles is over komen waaien uit Canada en wint momenteel aan populariteit door de combinatie van lichaam en geest. Het is geinspireerd op Yoga, Pilates, Buikdans, Afrikaanse dans, Bollywood en Bhangra. Bellyfit is een mix van bewustwording van lichaam en geest, beweging en training voor het lichaam.

De les start met een zen-moment, gaat over in cardio-oefeningen, gevolgd door buik- en bil oefeningen op de mat om weer af te sluiten met meditatie-oefeningen.

E-mailen
Bellen
Map
Info
Instagram